Praca ESA TRUCKS Świecko
Home Fotogalerie

W Klubie „U Bulka” Sulęcińskiego Ośrodka Kultury 19 listopada odbył się „Wieczór dobrego smaku”. Impreza połączona z konkursem propaguje własne domowe wyroby konfitur, dżemów, nalewek i win. W tym roku do organizatora konkursu dostarczono 16 słoiczków z przetworami i 27 butelek trunków, w tym 17 win i 10 nalewek.

W kategorii nalewki jury w składzie Edward Leszczyłowski przewodniczący oraz członkowie Iwona Lesik i Anna Kochańska, I i II miejsce przyznało Józefowi Wincenciakowi za nalewkę z wiśni i za nalewkę z czarnej porzeczki. III miejsce otrzymała Sandra Gruntowska za nalewkę z malin. W tej kategorii równorzędne wyróżnienia otrzymali: Kamilla Ekes za nalewkę z czarnej porzeczki i Grażyna Dobrowolska za nalewkę z malin.

W kategorii wina jury I i II miejsce przyznało Romanowi Kołodziejskiemu za wino z porzeczko-agrestu i za wino z czeremchy. III miejsce otrzymał Daniel Piechowiak za wino z czarnej porzeczki. Wyróżnienia otrzymali: Marta Błauciak za wino z białego winogrona, Beata Zimnawoda za wino z ciemnego winogrona i Przemysław Kuroś za wino z czerwonych winogron.

W kategorii domowe przetwory jury w składzie: Zenobia Lach przewodnicząca i członkowie Helena Łukaszczuk i Eugenia Ślaska, I miejsce przyznało Iwonie Kaszubie za konfitury z żurawiny. II miejsce otrzymała Józefa Nazwalska za dżem z brzoskwiń, III równorzędne miejsca zajęli: Irena Miniewicz za dżem z wiśni i Remigiusz Dutkowiak za dżem z malin. W tej kategorii wyróżnienie otrzymała Monika Wojniusz za dżem z jagód.

Nagrody i dyplomy wszystkim uczestnikom konkursu wręczył burmistrz Sulęcina Dariusz Ejchart i zastępca burmistrza Iwona Walczak. Podczas imprezy wystąpiły solistki Studia Piosenki Sulęcińskiego Ośrodka Kultury pod kierownictwem artystycznym Waldemara Handzlewicza.


Zdjęcia i tekst: Maciek Barden

Spływy kajakowe lubuskie
Spływy kajakowe lubuskie
Spływy kajakowe lubuskie
Spływy kajakowe lubuskie
Kwasy humusowe FLORAHUMUS