Szkoła języka angielskiego Sulęcin
Szkoła języka angielskiego Sulęcin
Szkoła języka angielskiego Sulęcin
Szkoła języka angielskiego Sulęcin
Home Aktualności z Sulęcina

Praca meble łóżka Sulęcin

Wczorajszy wieczór w klubie U Bulka upłynął w klimacie domowych trunków i przetworów, a to wszystko w ramach 6. edycji Jesiennego wieczora dobrego smaku. Lokalni amatorzy wytwarzania własnych smakołyków przygotowali ponad 90 przysmaków, które stanęły do walki w specjalnym konkursie zorganizowanym przez Sulęciński Ośrodek Kultury.

Zanim przystąpiono do wyczekiwanego ogłoszenia wyników, wieczór zainaugurował muzyczny akcent w postaci mini-koncertu w damskim wykonaniu, który wprowadził zgromadzonych w odpowiednią atmosferę. Kolejnym elementem było przemówienie zastępcy burmistrza, Iwony Walczak, a następnie przestąpiono do wyłonienia laureatów w poszczególnych kategoriach.

Komisja w składzie: Henryk Kargul (przewodniczący), Tadeusz Pietrucki, Witold Wasylków i Artur Tutka w kategorii „Trunki”, w ramach której wpłynęło 69 butelek, w tym 37 win i 31 nalewek zadecydowała następująco:

Grupa Nalewki:

I miejsce: ex aequo Irena Dzierżyńska oraz Grażyna Dobrowolska za nalewki z aronii.
II miejsce: Joanna Goczewska za nalewkę z pigwowca.
III miejsce: Leszek Kucharczak za nalewkę z aronii.

Wyróżnienia: Jolanta Kozieł za nalewkę z truskawek z nutką mięty oraz Leszek Kucharczak za likier z kwiaty czarnego bzu.

Grupa Wina:

I miejsce: Alicja Świątek za wino z aronii,
II miejsce: Przemysław Kuroś za wino z jabłek,
III miejsce: Leszek Kucharczak za wino z czarnej porzeczki,

Wyróżnienia: Michał Nazwalski za wino z dzikiej róży, Henryk Redetzki za wino z winogrona czerwonego oraz Roman Kołodziejski za wino z tarniny.

Z kolei, do kategorii „Przetwory”, do której trafiło 26 słoików przysmaków powołano odrębną komisję w składzie: Eugenia Terech, Wiesława Domagała, Irena Ejchart oraz Anna Kochańska, która to podjęła następujące decyzje:
I miejsce: Anna Dominik za konfiturę z wiśni.
II miejsce: Helena Kmieć za dżem truskawkowo-czereśniowy.
II miejsce: Grażyna Dobrowolska za dżem wiśniowy.

Wyróżnienia: Edward Leszczyłowski za konfiturę wiśniowo-papierówkową oraz Anna Dominik za dżem malinowo-jeżynowy.

Bardzo miłym urozmaiceniem był fakt, iż nagrody rzeczowe oraz dyplomy otrzymali nie tylko zwycięzcy i wyróżnieni, ale także wszyscy pozostali uczestnicy konkursu.

Po ogłoszeniu wyników, zgromadzeni – przy akompaniamencie nastrojowej muzyki i w blasku świec oraz ozdób z liści charakterystycznych dla tej pory roku – przystąpili do degustacji przygotowanych rarytasów w postaci dżemów, konfitur, win i likierów, w których z całą pewnością można było poczuć wyjątkowy smak jesieni.

Wszystkim nagrodzonym oraz wyróżnionym serdecznie gratulujemy oraz już teraz zachęcamy do udziału w przyszłorocznej edycji konkursu!

Maciej Zacharczuk
fot. M. Dębowski

Autor
Dostarczamy najnowszych informacji z Sulęcina i okolic w możliwie najkrótszym czasie. Zapraszamy także na nasz profil na facebooku.
BUS Grossberen dojazdy
BUS Grossberen dojazdy
BUS Grossberen dojazdy
BUS Grossberen dojazdy
Spływy kajakowe lubuskie
Spływy kajakowe lubuskie
Spływy kajakowe lubuskie
Spływy kajakowe lubuskie
Generali Sulęcin
Generali Sulęcin
Generali Sulęcin
Generali Sulęcin