Praca ESA TRUCKS Świecko
Home Kultura

Sulęciński Ośrodek Kultury zaprasza serdecznie na pierwszy otwarty, rodzinny konkurs kulinarny pod nazwą Mistrz Sulęcińskiego Grillowania!

Już 06 sierpnia 2016, o godzinie 17:00 startuje pierwsze takie wydarzenie w regionie. Uczestnictwo jest bezpłatne, mile widziane są rodziny, grupy znajomych! Połączymy przyjemne z pożytecznym: wielkie sulęcińskie grillowanie z konkursem i zabawą! Nagrody w konkursie są atrakcyjne, a całość oceniać będzie profesjonalne jury!

Już teraz otwieramy listę chętnych, chociaż liczba miejsc jest nieograniczona! Całość odbędzie się na terenach Sulęcińskiego Ośrodka Kultury, przy uli. Moniuszki 1 (Winna Góra).


REGULAMIN
I otwarty rodzinny konkurs kulinarno-rozrywkowy
MISTRZ SULĘCIŃSKIEGO GRILLOWANIA

06.08.2016 godz. 17:00
Sulęciński Ośrodek Kultury, ul. Moniuszki 1

1. Organizatorem konkursu jest Sulęciński Ośrodek Kultury.
2. Uczestnikiem konkursu może być każdy, kto ukończył 18 lat. Osoby niepełnoletnie zobowiązane są do uczestnictwa pod opieką osoby dorosłej, która zgłasza biorącego udział.
3. Uczestnik rozumiany jest jako osoba indywidualna lub grupa osób stanowiąca drużynę i wybierająca jej reprezentanta. Drużyna może mieć maksymalnie 5 członków i musi mieć nazwę wyróżniającą (jeśli drużynę stanowi rodzina o tym samym nazwisku, to wystarczy podanie tego nazwiska). Liczba uczestników / drużyn jest nieograniczona.
4. Uczestnicy są odpowiedzialni za własne bezpieczeństwo. Organizator nie odpowiada za wypadki powstałe podczas przeprowadzania konkursu.

Zasady konkursu:
5. Uczestnicy konkursu winni zaopatrzyć się we własnym zakresie w: grill oraz opał, narzędzia, sztućce, produkty oraz inne niezbędne akcesoria.
6. Na terenie Sulęcińskiego Ośrodka Kultury uczestnicy powinni zebrać się i zarejestrować udział do godziny 16:30 w dniu konkursu.
7. Konkurs startuje o godzinie 17:00 i obejmuje: rozpalenie grilla, przygotowanie potraw i podanie potrawy do oceny Jury w czasie maksymalnym 2 godzin od rozpoczęcia.
8. Przygotowywane potrawy nie mogą być przed konkursem poddawane obróbce termicznej. Dopuszczamy wstępną obróbkę, taką jak np. marynowanie, jednak przygotowywane potrawy przed przystąpieniem do konkursu muszą być w stanie surowym.
9. Jury będzie oceniać: sposób przygotowywania, smak, wygląd, dodatki, sposób podania, wyjątkowość potrawy, wygląd uczestnika (mile widziane stroje profesjonalne).
10. Podanie potrawy do oceny powinno nastąpić w 5 równych, niewielkich porcjach (dopuszczamy podanie na jednym talerzu). Czas przygotowania potrawy nie ma znaczenia dla oceny końcowej.
11. Potrawy konkursowe mogą być rozmaitego rodzaju. Warunkiem jest to, aby były one przyrządzone na grillu. Dodatki do potraw powinny (dopuszczamy wyjątki) być także przyrządzone na miejscu, lecz nie podlegają one ocenie, poza oceną wyglądu i sposobu podania potrawy.
Uwaga: Apelujemy o zachowanie najwyższej ostrożności.

Nagrody:
12. Nagrodami głównymi w konkursie są: Profesjonalny GRILL, TURYSTYCZNA KUCHENKA GAZOWA z zapasowym kartridżem gazowym oraz zestawy turystyczne (śpiwór, karimaty, torby termiczne) i upominki.
13. Decyzja Jury jest niepodważalna i nie podlega ocenie. Jury może przyznać nagrody wedle uznania. Nagrody przewidziane są za zajęcie pierwszych trzech miejsc!
14. Dla uczestników oraz widzów Organizatorzy przewidzieli zabawę dansingową wraz z imprezą okolicznościową w Sulęcińskim Ośrodku Kultury w dniu konkursu.
15. Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród nastąpi około godziny 20:00.
16. Mistrz Sulęcińskiego Grillowania otrzyma specjalny dyplom/certyfikat oraz zasiądzie w Jury w kolejnej edycji imprezy i każdy z uczestników wyraża zgodę na taką ewentualność.

Dodatkowe informacje:
17. W przypadku niepogody uniemożliwiającej przeprowadzenie konkursu, ogłoszony zostanie inny termin, a chętnych zapraszamy na zabawę.
18. Teren konkursu będzie terenem rekreacyjnym (ogrodzonym, ogólnodostępnym) i uczestnicy godzą się z obecnością przypadkowych osób, obserwatorów.
19. Każdy z uczestników akceptuje regulamin konkursu i przystąpienie do niego jest równoznaczne z jego akceptacją.
20. Uczestnik wyraża zgodę na publikację jego imienia i nazwiska / nazwy drużyny oraz wizerunku wyłącznie w celu informacji o nagrodzonych i biorących udział.
21. Każdy z uczestników zobowiązany jest po zakończeniu konkursu dokładnie posprzątać teren wokół swojego stanowiska i zabezpieczyć przed przypadkowym pożarem. Organizator dołoży starań, aby uczestnikom pomóc w sprzątaniu terenu.
22. Po zakończeniu konkursu uczestnicy, jak i widzowie mogą swobodnie i bezpiecznie korzystać z terenu grillowania do późnej nocy tego dnia.
23. Organizator zapewnia nagrody, bezpieczny i teren grillowania, atrakcje dodatkowe oraz pomoc.

na podst. facebook SOK

Autor
Dostarczamy najnowszych informacji z Sulęcina i okolic w możliwie najkrótszym czasie. Zapraszamy także na nasz profil na facebooku.
Niemiecki Sulęcin korepetycje
Niemiecki Sulęcin korepetycje
Niemiecki Sulęcin korepetycje
Niemiecki Sulęcin korepetycje
Spływy kajakowe lubuskie
Spływy kajakowe lubuskie
Spływy kajakowe lubuskie
Spływy kajakowe lubuskie
Kwasy humusowe FLORAHUMUS